Panel rasprave na 03 Zadar DigITu!

29/11/2016
03digitzadar-1200x606.png

Petak je posebno zanimljiv dan na DigIT-u jer donosi dva izuzetno zanimljiva panela koji u prvi plan donose video ili filmsku produkciju te važnost digitalne transformacije u poslovanju.

zfc

Organizator prvog panela je Zadar Film Commission, ured pri Inovaciji Zadar, Ustanovi za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije, a koji posreduje i pomaže pri ostvarenju video i filmskih produkcija na području Zadarske županije.

Cilj panela je približiti ulogu video produkcije u promociji turističkih destinacija. U svijetu je poznat primjer Novog Zelanda koji se uz pomoć trilogije “Gospodar prstenova” pozicionira kao iznimno poželjna turistička destinacija. Najbolji hrvatski primjer je „Igra prijestolja“ koja je proslavila Dubrovnik, no benefite donose i drugi projekti; filmovi, reklamne kampanje, reality serijali i druga snimanja.

Osim promidžbe lokacija, video produkcija donosi i brojne druge koristi o kojima se malo govori. Panel „Video produkcija u službi turizma“ donosi odgovore na pitanja: kako nastaje „filmska lokacija“ i tko ju odabire, što snimanja donose lokalnoj zajednici i što video produkcija donosi turizmu općenito.

Sudionici panel rasprave su:

moderatorica: doc. dr. sc. Božena Krce Miočić /Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Sveučilište u Zadru

panelisti:

Lucijana Natalija Jerković, voditeljica Globalni PR

Ante Rados, direktor TZ Grada Zadra

Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije

Marjana Marasović, direktorica TZ Starigrad

Tomislav Peleski, location manager (Uzvodno rijekom)

Ivana Zrilić, voditeljica Filmskog ureda Zadar (INOVACIJA, Zadarska županija)

 

Zašto je važna digitalna transformacija u turizmu? – powered by Algebra

Algebra-VU-RGB-v

Drugi panel u organizaciji ekskluzivnog edukacijskog partnera Zadar DiGIT-a – Algebre – otvara temu koja je ključna za nastavak rasta ne samo hrvatskog turizma, već i gospodarstva.

U turizmu su danas prije svega svjesni kako je hiperinflacijom sadržaja – prvenstvenom na digitalnim kanalima – sve teže pronaći svoj put do potencijalnih klijenata te da jednom kad oni dođu na željenu lokaciju treba učini sve kako bi njihovo iskustvo bilo jedinstveno. U svim ‘turističkim’ fazama digitalna svijest je presudna u današnje doba, a digitalizacija poslovanja turističkih dionikaolakšava procese i omogućuje sadržajnu i ikustvenu nadogradnju za krajnjeg korisnika.

Koji su uvjeti da digitalna tranformacija bude uspješna, koji su primjeri i tvrtke iz Hrvatske i inozemstva koji se mogu izdvojiti kao pozitivni primjeri – odgovorit će nam Goran Radman i Leo Mršić ispred Algebre te Ante Galić ispred TZ Grada Zadra, koji je sudjelovao i u uspješnoj kampanji za proglašenje Zadra najboljom europskom destinacijom.

Panel će voditi digitalni stručnjak i direktor marketinga Algebre Marko Hrnjak.